Hva gjør trening med deg? (christineem)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Hva gjør trening med deg?

God dag alle sammen! 

 

Jeg har egentlig lenge lurt på hva som er så utrolig bra med trening. Jeg mener, jeg vet jo selvfølgelig at man kommer i bedre form, man blir sunnere og det er generelt bra for mennesket. Men ut i fra det har jeg egentlig ikke skjønt det helt. Grunnen til at jeg tror jeg ikke har skjønt det er fordi jeg sluttet på håndball for ca 2 år siden, jeg hadde spilt aktivt håndball flere ganger i uken fra jeg var 7 år til jeg var 14. Det er lenge det, og jeg kan huske godt den tiden, nemlig fordi jeg gledet meg til å trene, fordi håndball var noe jeg likte. Jeg var i god form når det kommer til kondis og styrke, til tross for at jeg ikke brydde meg det grann over hva jeg spiste. Helt siden jeg har vært liten har jeg elsket å være i fysisk aktivitet, og dette med sykling er noe jeg alltid har likt så utrolig godt. I alle år har jeg og en vennine av meg som heter Tonje, og min søster May Linn syklet fram og tilbake fra butikken og det er et godt stykke, vi har også bare syklet når vi kjedet oss en god og lang sykkeltur og det var null problem før. I fjor høst syklet jeg og Tonje helt fra meg og til Fyllingsdalen og tilbake. Det er en lang lang tur, jeg er ikke helt sikker på km, men jeg vet at vi brukte nesten en og en halv time fram. Før hadde jeg ikke hatt problemer med å sykle den strekningen, mens i fjor var jeg så utslitt at jeg kunne sovet på stedet. Dette sier litt om min fysiske form den dag i dag, og om hvor mye det faktisk betyr å være god i formen.

Jeg har søkt litt rundt på nettet om trening idag, og som sikkert de aller fleste vet så vil trening holde deg i form, redusere sannsynligheten for kroniske sykdommer og bidra til å holde en stabil kroppsvekt. Men hva ellers? Jo, trening vil gjøre deg gladere, smartere, du vil få mere overskudd i hverdagen og du vil også se mye mer opplagt ut. Mange føler seg også bedre med seg selv, og kanskje får bedre selvfølelse. Hvor fantastisk er ikke det? Jeg vil si det så absolutt er verdt slitet, og at det absolutt er verdt alle dine krefter fordi du får så mye godt ut av det! For at du virkelig skal se resultater så er det smart å endre på kostholdet. Det behøver ikke å være total endring, for de fleste seksten åringer som meg, bor hjemme hos mamma og pappa og det er ikke så lett og få med de på bare ha sund mat osv. Men kutt ut snopet med frukt, drikk vann istedenfor brus, og spis heller små måltider men flere, og ikke mye på en gang og skjeldent!

Personlig har jeg vansker med å komme meg ut av den deilige sofaen etter en hard dag på skolen og lekser, og jeg er heller ikke den flinkeste til å passe på hva jeg spiser, men fra nå av så skal jeg begynne. Jeg skal begynne allerede i morgen, jeg jobber med å finne et fint treningsprogram til meg som passer akkuratt for meg. Det er viktig at hvis dere vurderer å trene eller allerede gjør det - pass på at du har et treningsprogram som trener de områdene du helst vil jobbe med! Første, andre og tredje økten vil nok være hard, men etter de så ser jeg bare fremover og jeg gleder meg virkelig til å starte.

 

Syns dette bildet var en stor inspirasjon til trening. Trener du og hva er det som inspirerer deg til å trene? 

 

 


 • Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  christineem - kommenterer tilbake!

  Heihei! Mitt navn er Christine og jeg er en 17 år gammel jente som bor i regnbyen Bergen. ♥

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde